Stipendium för Skridskokul i skolor

Stipendium för Skridskokul i skolor

Bandydistrikt Stockholm har tilldelats ett stipendium av Skandas Idéer för livet för att under 2024 bedriva projektet Skridskokul för skolor, som syftar till att ge barn på låg- och mellanstadiet möjlligheten att få prova på att åka skridskor under skoltid.

Distriktet är oerhört tacksamma för detta stipendium som kommer bidra till att fler barn får upptäcka tjusningen med skridskoåkning.

Distriktet söker ny kanslichef

Vi söker en person som har förmågan att entusiasmera och leda vårt kansli utifrån ett nära samarbete med Bandydistrikt Stockholms styrelse och bygga goda relationer med distriktets bandyföreningar. Vi söker dig som har en god föreningsvana och en förståelse för att leda och arbeta i en ideell organisation. Det är en självklarhet att du har en god ledarskapsförmåga och tror att samarbete är vägen till framgång.

Du är tydlig, omtänksam och flexibel samt kan arbeta med flera processer parallellt.

Din närmaste chef är Bandydistrikt Stockholms ordförande eller den person som utses av Bandydistrikt Stockholms styrelse. Organisatoriskt rapporterar du till Bandydistrikt Stockholm styrelse.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

 • Leda arbetet på kansliet och vara spindeln i nätet genom att vara en naturlig kontaktperson för samtliga föreningar i distriktet samt ambassadör för Bandydistrikt Stockholm gentemot övriga bandydistrikt i Sverige och Svenska Bandyförbundet
 • Bemanna kansliet under bandysäsongen måndag till fredag och vara tillgänglig för möten samt upprätthålla telefontid kl. 10:00-14:00. Att vara tillgänglig vid kvällsmöten, jobba på helger ( vid ex. cuper, turneringar), framför allt under säsongen.
 • I samråd med ordförande för Bandydistrikt Stockholm boka styrelsemöten och vara protokollförare vid dessa
 • Serieplanläggning för olika ålderskategorier inom distriktet
 • Projektleda olika arrangemang inom distriktet/kansliet som t.ex. bidra till god rekrytering till distriktets skridsko- och bandyskolor och sommarbandyskola
 • Stötta Bandydistrikt Stockholms kommittéer
 • Samordna och koordinera möten och utbildningar i distriktet för tränare, ledare och spelare i egen regi eller i samråd med Svenska Bandyförbundet
 • Övergripande ansvar för ekonomi och fakturering

Vi söker dig som:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom adekvat område för tjänsten t.ex. relevant utbildning vid Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Bosön.
 • Har flerårig erfarenhet som bandyspelare
 • Har goda ledaregenskaper, erfarenhet av att formulera och utvärdera mål, bygga team samt förmåga att coacha ungdomsledare inom distriktet och vara en förebild på isen.
 • Är engagemangsdriven med god initiativförmåga
 • Har en god föreningsvana med förståelse för en ideell idéburen organisation
 • Är noggrann och administrativt lagd
 • Har hög social kompetens och är en skicklig nätverkare
 • Är en god kommunikatör i tal och i skrift på såväl svenska som engelska
 • Har god digital kompetens och vana av digitala verktyg i arbetsvardagen

Det är meriterande om du:

 • Har kunskap om marknadsföring och kommunikation

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100%) på kansliet i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall. Vi följer kollektivavtal och tillämpar fast månadslön. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och urval kommer ske löpande.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 22 december 2023. Ansökan och cv sänds till ordförande Bandydistrikt Stockholm, Christer Persson via e-post christer.tk.persson@gmail.com

Frågor kring tjänsten

Hänvisas till ordförande Bandydistrikt Stockholm, Christer Persson 0705–114415.

Platsannons som PDF >>

Gustavsberg segrare i Ettan Supercup

Efter att tvåfaldiga vinnarna Djurgården blivit uppflyttade till Bandyallsvenskan, så var det vidöppet för det fem lag starka startfältet att kora sig som segrare i årets upplaga av Ettan Supercup.

Det blev ett jämnt och spännande in i det sista mellan Gustavsberg och SIF Norrtelje. Lagen spelade oavgjort i matchen mellan varandra, vilket gav Norrtelje en öppning att i sista omgången gå förbi Gustavsberg på målskillnad.

Det blev dock en totalseger för Gustavsberg då SIF Norrtelje inte kunde hitta in bakom Västanfors målvakt tillräckligt många gånger.

Distriktet gratulerar Gustavsberg till segern och distriket är lite extra stolta över att Stockholm står sig starkt med tre av tre segrar i Ettan Supercup.

Resultat:

Västanfors – Gustavsberg 5-6
Skutskär – SIF Norrtelje 0-3
Åtvidaberg – Skutskär 6-3
Åtvidaberg – Gustavsberg 3-5
Åtvidaberg – SIF Norrtelje 4-6
Skutskär – Gustavsberg 4-12
Gustavsberg – SIF Norrtelje 2-2
Skutskär – Västanfors 4-5
SIF Norrtelje – Västanfors 4-2
Västanfors – Åtvidaberg 6-7

Vill du börja döma bandy? Nu finns chansen

Att döma bandy är inte enbart kul, utan också en möjlighet för dig att hitta nya utmaningar och utveckla dig. Att döma innebär att du kommer få chansen att träffa många nya människor och därigenom utveckla dina sociala egenskaper och din ledarförmåga. Allt detta kommer du ha nytta av i arbetslivet så småningom. Förutom att utveckla dig själv så erbjuder domaryrket också på möjligheter för den som har förmågan och viljan att utvecklas, som gör att man kan få ta del av upplevelser och resor som många drömmer om. Föreställ dig att få döma en VM-final inför tiotusentals skrikande supportrar, vilket är fullt möjligt om man går hela vägen. Under hela resans gång får du dessutom ersättning för ditt arbete vilket ger dig alla förutsättningar att kunna lyckas.Domarna har en viktig roll i dagens bandy, utan domare så kan inga matcher spelas. Det är därför vi söker just dig att bli nästa domare!

Kursen genomförs med ett teoripass den 18 november klockan 9-15 i Gubbängens Skridsko- och bandyhall och praktisk dömning helgen 25-26 november.

För mer information och anmälan >>

Höstlovsläger 2023

Bandydistrikt Stockholm bjuder in alla bandyspelande barn och ungdomar i åldrarna 2006-2015 till Inspirationsläger på höstlovet 30 oktober-1 november.

Inspirationslägret på höstlovet genomförs under tre dagar, 30 oktober-1 november, under dagtid där alla bandyspelande barn och ungdomar i åldrarna 2006-2015 är välkomna att vara med. Gruppindelning sker åldersmässigt och samtliga grupper kommer varva ispass med teori och fys. Lägret bedrivs 8-17 dessa dagar men detaljerat schema presenteras veckan innan och beror på antalet anmälda. För att få ett bra flöde så kommer grupperna ha olika lämning- och hämtningstider.

Inspirationslägret syftar till att deltagarna ska få inspiration till sin bandy genom att fokusera på individen och få nya saker med sig. Förutom utbildade och duktiga ledare på isen så kommer det dessutom att bjudas på föreläsningar samt inspiration kring fysträning, dessutom kommer vi få besök av några av våra absolut största stjärnor som kommer att vara med på isen.

Kostnaden för lägret är 900:- per barn och gäller alla tre dagar. Syskonrabatt ges där priset då blir 600:- för barn 2 och vidare.

Alla barn och ungdomar som anmäler sig till lägret erbjuds plats. Detaljerad information om lägret skickas ut cirka 7-10 dagar innan första dagen.

För mer information och anmälan: https://stockholmbandy.se/event/hostlovslager-2023/

Varmt välkomna till Inspirationslägret på höstlovet 30 oktober-1 november!

Ledarutbildningar för hösten är nu fastställda

Nu är äntligen höstens ledarutbildningar på plats och just nu erbjuds dessa ledarutbildningar i distriket:

Lagledarutbildningen 2023 – 16 oktober

Obligatoriskt att minst en ledare för varje lag som deltar i distriktets serier deltar. Mer information:

https://stockholmbandy.se/event/lagledarutbildning-2023/

Steg 2 Bandy för Barn – 21 oktober

Vänder sig till dig som är ledare och eller tränare för åldrarna 7 till 12 år. Utbildningen ställer inga krav på särskilda förkunskaper men det är en fördel om du tidigare genomgått bandyns Introduktionsutbildning för tränare.

https://stockholmbandy.se/event/steg-2-bandy-for-barn-2023/

Steg 3 Bandy för Ungdom – 21 oktober

Vänder sig till dig som är ledare och eller tränare för åldrarna 13 till 20 år. Utbildningen ställer krav på att du tidigare genomgått minst Steg 2 – Bandy för Barn eller motsvarande. Observera att denna utbildning börjar redan 3 oktober med en onlineträff.

https://stockholmbandy.se/event/steg-3-bandy-for-ungdom-2023/

Målvaktstränarutbildning – 21 oktober

Denna utbildning vänder sig till målvaktstränare på alla nivåer. Utbildare är Anders Svensson, en av svensk bandys största spelare genom alla tider. Bland annat har han 8 SM-guld och 4 VM-guld på sitt CV. Denna dag guidar han dig för hur du som målvaktstränare skall jobba för maximal utveckling, både på och off ice.

https://stockholmbandy.se/event/malvaktstranarutbildning-2023/

Förslag på serieindelning för distriktsserier 23/24

Tävlingskommittén (TK) i Stockholms Bandyförbund har i veckan gått igenom kommande säsongs anmälningar till seriespelet 2023/24 och har tagit beslut om följande förslag till serieindelning:

Division 2

Anmälda lag: Enebybergs IF, GT/76 U, Gustavsbergs IF U, Helenelunds IK U, Huddinge/GT76 B, IF, Ulvarna, IFK Uppsala, IK Tellus B, Spånga Bandy och UNIK BK U.

Förslaget från TK är att spela serien i poolform, där lagen delas in i två pooler. Alla möter alla i enkelmöten för att sedan spela ytterligare en match mot lagen i den egna poolen. Det innebär att alla lag spelar 13 matcher. Grunddag är vardagar med söndagar som reserv.

Indelning av poolerna är:

Pool 1Pool 2
GT/76 UEnebybergs IF
Gustavsberg UIF Ulvarna
Helenelund UHuddinge/GT76 B
IFK UppsalaSpånga Bandy
IK Tellus BUNIK U

Division 3

Anmälda lag: Djurgårdens IF B, GoIF Kåre, GT76/Huddinge C, Gustavsbergs IF B, Hagalunds IS, Helenelunds IK B, IFK Sollentuna, SIF Norrtelje U och Spånga Bandy B.

Förslaget från TK är att spela serien i poolform, där lagen delas in i tre pooler. Alla möter alla i enkelmöten för att sedan spela ytterligare en match mot lagen i den egna poolen. Det innebär att alla lag spelar tio matcher. Grunddag är vardagar med lördagar som reserv.

Indelning av poolerna är:

Pool 1Pool 2Pool 3
Djurgården BHagalunds ISHelenelund B
GT76/Huddinge CGoIF KåreIFK Sollentuna
Gustavsberg BSIF Norrtelje USpånga Bandy B

U14 Stockholm 9 mot 9

Anmälda lag: GT/76, Gustavsbergs IF BK, Hammarby IF BF, Hammarby IF BF Flick, Helenelunds IK, IK Sirius, SIF Norrtelje, Spånga Bandy, TB/VSK, Uppsala BoIS Röd och Uppsala BoIS Vit.

Förslaget från TK är att spela serien i poolform, där lagen delas in i två pooler. Alla möter alla i enkelmöten för att sedan spela ytterligare en match mot lagen i den egna poolen. Då det blir fler lag i den ena poolen, så kommer en match för lagen i Pool 1 att strykas. Det innebär att alla lag spelar 14 matcher. Speltiden är 2×30 min. Grunddag är söndagar.

Indelning av poolerna är:

Pool 1Pool 2
GT/76SIF Norrtelje
GustavsbergSirius
HammarbyTB/VSK
Hammarby FlickUppsala BoIS Röd
HelenelundUppsala BoIS Vit
Spånga

U13 Stockholm 9 mot 9 Prova På

Anmälda lag: GT/76, Gustavsbergs IF BK, Hammarby IF BF, Helenelunds IK, Huddinge BK, IK Sirius och Spånga Bandy.

Förslaget från TK är att spela serien i enkelmöten med start efter nyår. Det innebär att alla lag spelar sex matcher. Speltiden är 2×30 min. Grunddag är fredagar med söndagar som reserv.

U13-U15 Stockholm 9 mot 9

Anmälda lag: Eskilstuna BS, GT/76, Helenelunds IK, Spånga Bandy och UNIK BK.

Förslaget från TK är att spela serien i dubbelmöte. Det innebär att alla lag spelar åtta matcher. Speltiden är 2×30 min. Grunddag är fredagar med lördagar som reserv.

U13 Stockholm/Mellansverige 7 mot 7

Anmälda lag: Eskilstuna BS, GT/76, Gustavsbergs IF BK, Hammarby IF BF, Helenelunds IK, Huddinge BK, IK Sirius Blå, IK Sirius Svart, Spånga Bandy, Tillberga Bandy, Västerås SK BK och Örebro SK.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform, där lagen delas in i två grupper. Alla lag i respektive grupp arrangerar ett poolspel vilket gör att det blir sex poolspel per grupp. Vid varje poolspel spelar varje lag två-tre matcher, speltiden per match är 2×25 min. Poolspelen spelas med två planer. Grunddag är lördagar och grupperna spelar på olika helger.

Indelning av grupperna är:

Grupp AGrupp B
HelenelundEskilstuna
Sirius SvartGT/76
SpångaGustavsberg
TillbergaHammarby
VästeråsHuddinge
ÖrebroSirius Blå

U12 Stockholm 7 mot 7

Anmälda lag: Djurgårdens IF BK, GT/76, Gustavsbergs IF BK Röd, Gustavsbergs IF BK Vit, Hammarby IF BF Grön, Hammarby IF BF Vit, Helenelunds IK Röd, Helenelunds IK Svart, SIF Norrtelje, UNIK BK, Uppsala BoIS och Västerås SK BK.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform, där lagen delas in i två grupper. Alla lag i respektive grupp arrangerar ett poolspel vilket gör att det blir sex poolspel per grupp. Vid varje poolspel spelar varje lag två-tre matcher, speltiden per match är 2×20 min. Poolspelen spelas med tre planer. Grunddag är söndagar och grupperna spelar på olika helger.

Indelning av grupperna är:

Grupp AGrupp B
DjurgårdenGustavsberg Vit
GT/76Hammarby Grön
Gustavsberg RödHelenelund Röd
Hammarby VitSIF Norrtelje
Helenelund SvartUNIK
VästeråsUppsala BoIS

U11 Stockholm 7 mot 7

Anmälda lag: Djurgårdens IF BK, GT/76, Gustavsbergs IF BK, Hammarby IF BF Grön, Hammarby IF BF Vit, Helenelunds IK Röd, Helenelunds IK Svart, IK Sirius Blå, IK Sirius Svart, Spånga Bandy, UNIK BK Blå, UNIK BK Röd och Uppsala BoIS.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform, där lagen delas in i två grupper. Det blir sex poolspel per grupp. Vid varje poolspel spelar varje lag två-tre matcher, speltiden per match är 2×20 min. Poolspelen spelas med tre planer. Grunddag är lördagar och grupperna spelar på olika helger.

Indelning av grupperna är:

Grupp AGrupp B
DjurgårdenHammarby Grön
GT/76Helenelund Röd
GustavsbergSpånga
Hammarby VitUNIK Blå
Helenelund SvartUppsala BoIS
IK Sirius BlåIK Sirius Svart
UNIK Röd

U10 Stockholm 5 mot 5

Anmälda lag: Djurgårdens IF BK, GT/76 Blå, GT/76 Gul, Gustavsbergs IF BK Röd, Gustavsbergs IF BK Vit, Hammarby IF BF, Helenelunds IK Röd, Helenelunds IK Svart, IK Sirius, UNIK BK, Uppsala BoIS och Västerås SK BK.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform, där lagen delas in i två grupper. Det blir sex poolspel per grupp. Vid varje poolspel spelar varje lag tre-fyra matcher, speltiden per match är 2×15 min. Poolspelen spelas med tre planer. Grunddag är söndagar och grupperna spelar på olika helger.

Indelning av grupperna är:

Grupp AGrupp B
DjurgårdenGT/76 Gul
GT/76 BlåGustavsberg Röd
Gustavsberg VitHelenelund Röd
HammarbySpånga
Helenelund SvartUNIK
SiriusUppsala BoIS Vit
Uppsala BoIS Röd

U9 Stockholm 5 mot 5

Anmälda lag: Djurgårdens IF BK, GT/76, Gustavsbergs IF BK Röd, Gustavsbergs IF BK Vit, Helenelunds IK, IK Sirius, SIF Norrtelje, UNIK BK Blå, UNIK BK Röd och Uppsala BoIS.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform. Det kommer att arrangeras fem poolspel under säsongen. Vid varje poolspel spelar varje lag tre-fyra matcher, speltiden per match är 2×15 min. Poolspelen spelas med tre planer. Grunddag är lördagar.

Flick Stockholm 5 mot 5

Anmälda lag: Hammarby IF BF, IK Sirius, SIF Norrtelje, Spånga Bandy, UNIK BK Blå, UNIK BK Röd och Uppsala BoIS.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform. Det kommer att arrangeras fem poolspel. Vid varje poolspel spelar varje lag tre-fyra matcher, speltiden per match är 2×15 min. Poolspelen spelas med tre planer. Grunddag är lördagar.

U9-U8 Stockholm 3 mot 3

Anmälda lag: Djurgårdens IF BK, Gustavsbergs IF BK Blå, Gustavsbergs IF BK Röd, Gustavsbergs IF BK Vit, Hammarby IF BF Grön, Hammarby IF BF Vit, Helenelunds IK, Spånga Bandy Blå och Spånga Bandy Vit.

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform. Det kommer att arrangeras fem poolspel under säsongen. Vid varje poolspel spelar varje lag tre-fyra matcher, speltiden per match är 2×6 min. Poolspelen spelas med tre planer. Spelas växelvis lördagar-söndagar men kommer ej att krocka med U9 Stockholm 5 mot 5.

Flick Stockholm 3 mot 3

Anmälda lag: GT/76, Hammarby IF BF och Helenelunds IK

Förslaget från TK är att spela serien i poolspelsform. Det kommer att arrangeras fem poolspel under säsongen. Vid varje poolspel spelar varje lag två-tre matcher, speltiden per match är 2×6 min. Spelas växelvis lördagar-söndagar men kommer ej att krocka med Flick Stockholm 5 mot 5 om detta önskemål finns.

Rapport från årsmötet 2023

Den 30 maj genomfördes årsmötet 2023. Ett drygt 20-tal personer hade samlats för att genomföra årets årsmöte, som traditionsenligt började med utdelning av stipendium.

Därefter inledde avgående ordföranden Jan Bergkvist en kort sammanfattning om hans 6 år som ordförande för Bandydistrikt Stockholm. Efter att årsmötet förklarades öppnat, fick Claes Thunblad förtroende att vara mötesordförande. Claes tog igenom mötet på ett föredömligt sätt. Samtliga punkter på årsmötet fattades enhälligt. Christer Persson valdes till ny ordförande för distriktet.

Årsmötet innebar också att tre styrelseledamöter och en styrelsesuppleant tackade för sig. Distriktet tackar Jan Bergkvist, Anette Löfgren, Mats Sjödin och Jonna Nyman för deras förtjänstfulla arbete för distriktet och bandyn i Stockholm.

Distriktet hälsar Anders Gidrup, Hans Ström och Ulrika Wiik välkomna som nya ledamöter för styrelsen i distrikt samt suppleanten Finn Persson välkommen till distriktet.

Bo Thunbergs stipendium 2023

På årsmötet 2023 delades traditionsenligt Bo Thunbergs stipendium ut. Stipendiet instiftades av den tidigare ordföranden för distriktet, Bo Thunberg, i syfte att premiera unga bandyspelare som gjort bra ifrån sig internationellt, nationellt och lokalt samt varit goda ambassadörer för Stockholmsbandyn. Årets pristagare uppfyller med råge samtliga kriterier.

Alva Barvaeus (Hammarby IF BF) och Vilgot Müller (GT/76) blev 2023-års pristagare. Noterbart är att båda har Gustavsbergs IF BK som moderklubb.

Alva har krönt säsongen 2022-2023 med ett VM-guld i F17, spel i Elitserien med Västerås, semifinal i F17 med Hammarby och varit med och fört Hammarbys damer till kval till Elitserien. Utöver detta har hon nära kontakt med sina rötter i Gustavsberg, då hon är en stark ambassadör för flickbandyn i moderklubben.

För Vilgots del så har även hans säsong 2022-2023 innehållit stor sportslig framgång. Guld i P17 med Tellus Bandy, vinst i P17 World Cup med samma lag samt guld i P17-VM under samma säsong. Utöver detta har Vilgot var en ordinarie spelare i Bandyallsvenskan med Tellus. Precis som Alva så har Vilgot nära kontakt med sin moderförening, då Vilgot var med och förde Gustavsberg till en final i Junior-DM.

Distriktet önskar pristagarna ett stort grattis och ett stort lycka till i deras fortsatta karriärer!